Skötsel och Användning

Care and Use

Din Klean Kanteen® är tillverkad av tjock, 18/8 (# 304) rostfritt stål och är avsedd att vara lätt men ändå extremt hållbar. Om du tar hand om den, kan det mycket väl hålla din livstid. Här är några tips för att hålla din flaska fräsch och ren under lång tid.

Tvätta Flaskor och Korkar

  • Kanteen® Classic och Wide flaskor i borstat rostfritt kan diskas i diskmaskin. Vi rekommenderar handtvätt för färgade och isolerade flaskor.
  • Classic Ögel- och Sportkorkar tillverkade av polypropen (PP # 5) samt den breda Café Cap kan diskas i diskmaskin. Alla Classic och Wide korkar med rostfritt stål på insidan bör handdiskas. Classic polypropen Plattkork bör även den handdiskas. Ett enkelt sätt att komma ihåg detta, är att om din kork är enbart tillverkad i plast och/eller är ihåliga på insidan, kan de diskas i diskmaskin. Annars bör du handdiska dem.
  • För daglig rengöring, skölj bara din flaska med varmt diskvatten och låt den rinna av och torka i ditt diskställ med öppningen nedåt så vattnet kan rinna ut.
  • För grundlig rengöring kan du använda varmt diskvatten och en flaskborste. Vi rekommenderar också en gammaldags rengöring använd utspädd ättika eller vatten och bakpulver.

Skydda Färgen på färgade Flaskor

När vi introducerade våra färgade flaskor, var det viktigaste för oss på Klean Kanteen® att hitta en säker och hållbar färg som också såg grym ut. Vi granskade och testade massor av olika färger och valde en akrylfärg som inte innehåller några gifter eller bly.

Precis som allt som är färgsatt, så går det att råka skrapa eller repa lacken på dina färgade Klean Kanteen® flaskor. För att förlänga livslängden på din färgade flaska, handdiska den och använd inte någon svamp med hårdyta på eller slipmedel för att rengöra den.

Färgade Flaskor för Barn eller Småbarn

Vi har också hört från en del föräldrar att deras barn har tuggat eller gnagit på en färgad flaska och svalt en del av färgen. Om detta händer, oroa dig inte, färgen är helt säkert. Även om vår färg är helt säker, så rekommenderar vi våra borstade rostfria flaskor för små barn som gillar att tugga på saker.

För Mer Information

Kolla in vår kompletta sida över Vanliga Frågor om våra produkter, inklusive funktioner, skötsel och underhåll, garanti, hälsa och säkerhet med mera.