Design: Health. Performance. Utility. Life-Cycle.
Klean Kanteens

Vi har alltid varit rostfria.

Innan Klean Kanteen ®, var flaskor innehållande drickbar vätska, tillverkade av antingen polykarbonat plast eller aluminium. Vi vet nu att båda dessa material är förknippade med en mängd sjukdomar, info. som inte var allmänt känt under 2004 när vi släppte den första rostfria flaskan på marknaden. Men det fanns oroande studier, även då, som orsakade oss att tvivla på säkerheten av flaskor som fanns på marknaden vid den tidpunkten.

Grundarna av Klean Kanteen ville ge hälsomedvetna människor ett säkert alternativ till plast och aluminium. Så det allra första Klean Kanteen tillverkade var av hög kvalitet, 18/8, mat rostfritt stål - en metall överlägsen i både styrka och säkerhet som inte innehåller några skadliga kemikalier eller gifter

Att bygga en återanvändbar vattenflaska som förändrar sättet människor dricker (och tror), nu hade Klean Kanteen ® skapat något mycket bättre än aluminium, plast flaskor, eller av slaget engångsprodukter.

Du betalar inte för att det ska vara snyggt.

Vi erbjuder ett brett utbud av vackra färger och vi använder en säker, blyfri, akrylfärg. Snygg grafik kräver ofta komplexa processer och extra material, vilket gör dem dyra att producera. Vi investerar i material av högsta kvalitet för att skapa funktionella, hållbara lösningar. Ibland gör vi en upplaga flaskor med grafik som främjar projekt, evenemang och orsaker kopplade till de saker vi tror på, hälsa, hållbarhet och miljömedvetenhet. Men även då är trycks vår grafik fortfarande med samma giftfria färger vid anläggningar som har åtagit sig att ha starka miljökrav.

Rundade hörn och grova gängning gör våra flaskor säkra, enkla att rengöra och är hygieniska.

Alla de fina kurvor på en Klean Kanteen är ingen tillfällighet. Hårda hörn och skarpa vinklar skapar en plats där smuts och bakterier kan fastna. Gängorna på våra flaskor, matlådor och isolerade flaskor är också stora och långt ifrån varandra så bakterier och andra rester inte fastna i gängorna.

Hållbarhet beror på kvaliteten och tjockleken på metallen.

Tjockleken av metall kallas spårvidd: ju högre siffra, desto tunnare metall. Vi tillbringade år av testa flaskor med olika tjocklekar av rostfritt stål för att hitta den perfekta balansen mellan hållbarhet och vikt. Efter tusentals vetenskapliga, och ibland mindre vetenskapliga tester, valde vi starka, tjockt stål som uppfyller våra stränga normer. Mätaren på våra Kanteens, matlådor och isolerade flaskor är låg, och det är en bra sak.

Vi sparar inte in på material eller processer.

Klean Kanteens har en av två typer av gängning, intern (dvs. klassiker) eller extern (dvs. bred mun, mat kapslar, etc.). Båda typerna av gängning görs med användning av 100% rostfritt stål, inte plast eller aluminium. Det är dyrare att göra gängning av rostfritt stål, men vi sätter stort värde på ökad hållbarhet och möjlighet att gå med en 100% rostfri interiör.

Imitation av vår innovativa design är den högsta formen av smicker.

Klean Kanteen var det första företaget att göra en rostfri flaska för personlig vätsketillförsel. Vi var också först med att införa en verkligt funktionell Sportkork som ger utmärkt flöde även på en metall flaska du inte kan pressa ihop. Den första i sitt slag, Reflect-flaskan höjer ribban. Igen. Utformad med bara hållbart skördad bambu, livsmedelsklassad silikon och rostfritt stål. Vacker i all sin enkelhet och avsiktlig i sin design, vad du inte ser är lika viktigt som vad du gör. Ingen färg. Ingen plast.

Vårt pågående uppdrag är att ge hållbara, långlivade lösningar engångsbruk. När vi strävar efter att vara en förebild och en ledare, kommer hållbarhet och design fortsätter att driva våra beslut, mycket eftersom det var en drivkraft för uppfinningen av den första Klean Kanteen själv.

  • Rounded Corners
  • Lifetime Warranty
  • Electropolished Interiors