Om Klean Kanteen®

Klean Kanteen Co-Owners, Jeff Cresswell and Michelle Kalberer

"På Klean Kanteen, drivs vi av engagemanget för dig och vår planet i allt vi gör. Från våra rostfria skapelser till företaget vi driver, är vi fast finställda på uppgiften att göra hälsosamma, högkvalitativa produkter som troget kommer att ersätta en livstids förbrukning av engångsartiklar. Vår förhoppning är att ni kommer att gå vidare och (åter)använda våra produkter i flera år och även decennier framöver. En Klean Kanteenmugg, flaska, och matbehållare kan multipliceras...till stora resultat."
- Jeff och Michelle, delägare

År 2002, fanns det inga rostfria vattenflaskor för personligt vätskebruk och hälso-och miljöproblem kopplade till plast var ännu inte allmänt känt. Den som såg  problemen tidigt och tydligt, var Robert Seals. Uppfinnaren och grundaren av Klean Kanteen®. Han började tillverka den första Klean Kanteen prototypen med material han inhandlade på den lokala järnaffären i Chico, Kalifornien.

År 2004 introducerade Robert den första 800ml Klean Kanteen flaskan på marknaden, för att ge människor ett så mycket bättre och hälsosammare alternativ till plast och aluminium flaskor med sin plast/epoxyliner: en säker, hälsosam, lätt och återanvändbar flaska fri från bisfenol A (BPA) och andra giftiga ämnen. Vår strävan att erbjuda överlägsna lösningar och hjälpa människor att fatta bättre beslut hade börjat! I detta tidiga läge, delades/användes Klean Kanteen flaskor av alla möjliga människor på musikfestivaler, miljömässor, utomhusevenemang och andra typer av sammankomster.

Denna Klean Kanteen-fackla fördes vidare till Cresswell familjen under 2005, och de har byggt vidare på Robert Seals ursprungliga vision genom att utveckla ett ständigt växande sortiment av hållbara rostfria lösningar, tänkta att ersätta giftiga plastprodukter och ta bort engångs(miss)bruk och minska plastens miljöförstöring. Med handledning av sin far; Darrel Cresswell, har syskonparet Jeff Cresswell och Michelle Kalberer tagit företaget vidare genom alla de utmaningar som tillväxt och expansion för med sig. De är båda i framkanten av bolagets välgörenhetsarbete och politiska opinionsbildning.

Under 2007 och 2008 började media rapportera om riskerna med BPA(Bisphenol A). Denna information spreds som en löpeld och mängder av konsumenter som sökt efter ett hälsosamt, tryggt och miljövänligt alternativ till plast och aluminium flaskor började se sig om efter en Klean Kanteen. Telefonen började då ringa för fullt och vi började att fylla mängder av kunders beställningar. Ungefär ett år senare, uppmärksammades Great Pacific Garbage Patch enorma miljöförstöring orsakad av plastföroreningar, detta har arbetat sig fram till det kollektiva medvetandet. Intenationellt, ser vi en massiv övergång från engångsprodukter som t.ex. plastflaskor och fler människor väljer nu ett hälsosammare, mer miljövänligt och hållbart alternativ, ofta en Klean Kanteen. Att se förändringar av denna storleksordning på så kort tid, är inspirerande och stärker vår övertygelse om att små förändringar kan göra en enorm skillnad.

I vår strävan efter att uppmuntra och stödja konsumenterna att kunna göra enkla, hållbara och hälsosamma val, så fortsätter Klean Kanteen att arbeta mot samma mål. Sedan vi släppte vår första Klean Kanteen 2004, har betydande åtgärder vidtagits för att minska vår egen miljöpåverkan. Vi blev en medlem av 1% For The Planet under 2008, och har donerat mer än 1% av vår årliga försäljning till ideella organisationer som intensivt arbetar för att skydda och främja hälsan på vår fantastiska planet. Under 2012 gick vi stolt in i ledet som ett  B-Corporations certifierat företag. 

Att möta den rigorösa standard som det oberoende B-Corporation medlemsskapet ställer på prestanda, ansvarsskyldighet och öppenhet är den typ av utmaning som vi alltid har uppskattat och vårt medlemskap kommer att fortsätta vägleda oss under de kommande åren. Förutom att anta en affärspolitik som stöder miljömässiga och rättvisa arbetsförhållanden, är Klean Kanteen partner med likasinnade ideella organisationer och miljöorganisationer som arbetar med att utbilda allmänheten om hälso-och miljöfrågor.  Ta gärna en minut för att läsa lite mer om våra partners och vänner.

Och vem är då detta" vi " kanske du frågar dig själv. Vi är fäder, mödrar, systrar, bröder, barn och vänner. Vi är en sammansvetsad familj och driver ett företag i norra Kalifornien med mer än 30 års historia och med ett bestående engagemang för produktutveckling och serviceexcellens. Vi behandlar våra kunder som goda grannar och våra partners som kära vänner. Vi har intressenter, inte aktieägare,  i grund och botten så är vårt recept enkelt: att erbjuda prisvärda, säkra, hälsosamma, högkvalitativa produkter och tillbehör för att främja och uppmuntra hälsa, hållbarhet och miljömedvetenhet.